Κατηγορίες προϊόντων
Καλάθι
a

About our shop

Η antique world δημιουργήθηκε για να υπηρετήσει με σεβασμό και συνέπεια το χώρο.

Η ιστορία της Ησαηλίδου Μακρίνας έχει τις ρίζες της στην Καππαδοκία της Μ. Ασίας. Όταν ο παππούς της Βασίλειος Χαρισμιάδης πήρε την οικογένεια του το 1922 και μετακόμισε από την Καππαδοκία στη Πόλη και από εκεί στη Θεσσαλονίκη. Τελικά φιλοξενήθηκε, έζησε και πέθανε στη φύση της κεντρικής Μακεδονίας όπου περιόδευε σε όλα χωριά για να εμπορευθεί διάφορα προϊόντα. Ασχολήθηκε κυρίως με το εμπόριο του ‘σπόρου μεταξοσκώληκα’ που ήταν και αυτό που είχε σπουδάσει στη ‘Σχολή της Προύσας’ που τότε έβγαζε τους Γεωπόνους της εποχής. Αυτό τον έδωσε την ευκαιρία να δει και να έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους στην ύπαιθρο και να συλλέξει διάφορα αντικείμενα πολιτισμικού ενδιαφέροντος. Σ’αυτό το δρόμο τον ακολούθησε η εγγονή του Μακρίνα. Από παιδί είχε το ίδιο μεράκι, φύλαξε με αγάπη και σεβασμό τα δικά του προσωπικά αντικείμενα διευρύνοντας τη συλλογή με μεγάλη γκάμα αντικειμένων. Αργότερα όταν τελείωσε το οικονομικό τμήμα της ΑΒΣΘ θέλησε να αφιερωθεί σε αυτό και παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια και ημερίδες σε σχέση με την διατήρηση αντικειμένων. Όλα όμως γίνονταν από αγάπη σ’αυτό και τίποτα επαγγελματικά.

Η ίδρυση της antique world θα δώσει την ευκαιρία στην ίδια να δημοσιοποιήσει να κάνει γνωστά και χρήσιμα τα αντικείμενα αυτά που κατά καιρούς συλλέχθηκαν. Επίσης υπάρχουν αντικείμενα λαϊκής τέχνης που αντιπροσωπεύουν πολλές περιοχές της Ελλάδας, δείχνουν την δεξιοτεχνία του λαού μας και μέσα στο χρόνο δείχνουν την εξέλιξη του.

Τέλος η δημιουργία αυτής της επιχείρησης θα δώσει την ευκαιρία στην ιδρυτή της να διευρύνει και να εξελίξει το χώρο όσο της είναι δυνατόν.

Μέχρι το τέλος του 2017 θα είναι σε θέση να στεγάζεται σε δικό της ιδιόκτητο χώρο στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής όπου θα είναι και το εκθετήριο της.

error: